Kropsforståelse 1-0-1

af | 7. apr 2017

Det vigtigste du nogensinde får at vide om træning.

Yep. Jeg clickbaiter jer for SINDSSYGT i dag.

Det er i virkeligheden super nemt, at bevæge sig. Det basale påbegyndelses krav er, at du rejser dig op og gør ting. Tingene er ikke så essentielle, men derimod er det vigtigt, at der foregår en handling af en del af din krop, der flytter sig fra A til B. Det er bevægelse.
Det er først når du reelt vil bruge bevægelse til noget, der kan forbedre din krops ydeevne, at bevægelse nogen gange kan blive mere tricky. Dog er den “Trickyness” oftest lagt af en form for bevægelsesdogme i vores samfund, hvor der kun findes en rigtigt måde, at gøre tingene på.

Der er i stor grad lagt en kasse ned over fysisk træning, der helst skal indebære 2D bevægelser og et mindset, der fortæller dig, at du skal gøre noget og lade vær’ med at tænke over det. Bare tag fat og hiv.

Men hvis vi kigger lidt mere på menneskets natur, så bevæger vi os oftere i flere retninger end frem og tilbage. Og hver gang vi bevæger os i hvilken som helst retning er der en solid gruppe muskler og led, der skal hjælpe os godt på vej med at varetage de her bevægelser.
Stærke muskler og stærke led gør det væsentligt nemmere at varetage hvilken som helst bevægelse inden for de rammer du kan være i, hvor mere bevægelighed kan gøre de rammer væsentligt bredere og mere nuanceret.
Hvis ikke du er opmærksom på de rammer og hvordan du kan optimere på dem, bliver du sandsynligvis ret fastlåst i dit bevægelsesmønster.

Lad os gøre noget ved det.

I dagens video får i:

– Et gensyn med Bodymapping (og en forklaring på hvorfor vi kigger på den i andre parametre end mobilitet)
– En simpel analyse model i kan smide på jeres træning, der kan fortælle jer nogenlunde hvad i laver.
– Mig, der disser en af de mest brugte træningsslogans i verden

– En udfordring til din tankegang om træning.

Tilføjelse til dagens video:

Jeg er lige helt ærlig her og kaster dette statement:
– Dette er en af de bedste og vigtigste videoer jeg har lavet.
Jeg har trænet et utal af mennesker efterhånden, vel nok 2000+ fordelt udover de sidste 7-8 år. I denne periode er noget af det mest udtalte jeg er støt på, en komplet mangel på indsigt og interesse i hvorfor folk træner som de gør, og bevæger sig som de gør.
Der er en holdning i træningscentre, der ligesom det slogan jeg kaster mudder efter i videoen, bærer præg af en anden type slogan: “Go in – Train Hard – Go home”-slogans. Den type slogans, der lægger op til, at du skal lægge hjernen derhjemme og bare udføre et stykke arbejde for at nå til din drømmekrop.
Lidt ligesom det er svært at opnå en lederstilling i milliard koncern ved at dukke op, udføre et påskrevet arbejde og gå hjem igen, ligeså svært er den optimale krop, hvis ikke du er villig til at optimere og selv tage initiativ.

Se videoen over en god kop kaffe og tænk lidt over dit liv og din træning,
fortsat god fredag, god kaffe, god weekend, godt liv, god træning og alt det andet.
mvh. Niklas