Mobilitetstræning – introduktion

af | 17. mar 2017

Mobilitetstræning for bedre træning!

Efter to ugers pause fra fredagsvideoerne, er det blevet tid til at åbne op for posen igen.
Denne gang tager vi fat i et længe ønsket emne, men også et (indenfor enkelte områder af træningsverdenen) udskældt emne, hvor alle er uenige.
Lidt ligesom i diskussionen om kost, så er emnet “mobilitetstræning” en verden med mange forskellige tilgange. Jeg har ligesom så mange andre mennesker også en tilgang.
Min tilgang er helt naturligvis den bedste tilgang. Fra mit synspunkt – og fordi jeg siger det.

Overordnet set er der dog (forhåbentligt…) bred enighed om, at en bedre mobilitet (flexibilitet, bevægelighed, yderposition) er lig med flottere bevægelser i styrketræning og potentielt større muskler og stærkere muskler – og dermed en fantastisk tur på stranden til sommer.

Der er blevet efterspurgt vejledning til hvordan man kan opnå en bedre mobilitet – og jeg giver her introduktionen til den tankegang, der ligger til grunde for min måde at håndtere det på.

I dagens video får i:

– En introduktion til konceptet “body mapping”
– Baggrunden for valg af forskellige stræk/mobilitets koncepter
– En teaser til hvordan i kan håndtere ny mobilitet
– Min kollega, Christian Luno, der både larmer i baggrunden og griner højlydt til sidst.

Tilføjelse til dagens video:

Alle tilgange til mobilitet og håndtering heraf, skal siges stadig at være afhængig af individet. Enkelte personer vil have gavn af klassisk udstrækning i et eller andet omfang, hvor andre vil spilde sin tid på det ift. hvad de gerne vil have ud af deres træning. Langt størstedelen af alle, der træner, vil dog i et eller andet omfang have godt af generel bevægelighedstræning.
Mit bud på en måde, at håndtere det på, er specifikt ift. både at optimere styrketræningsbevægelserne, men også generel kropsforståelse og egen idé om hvad bevægelser er, kan gøre og kan blive til.

God video-sening (er det ord?), god fredag, god kaffe og god træning!
Mvh. Niklas