Realistisk træning – Progression

af | 17. feb 2017

Realistisk træningsfremskridt

Noget af det mest fristende i træning, er at måle hvordan det går. Og her mener jeg målinger i form af “Er jeg blevet stærkere?”, “Har jeg tabt mig?” eller “Kan jeg løbe hurtigere nu?”.
Målinger er godt. Målinger er et udtryk for om det i laver overhovedet giver mening.
Mine erfaringer siger mig dog, at mennesker ofte er lidt for resultatbaseret, og gerne AKUT resultatbaseret.
“Diæt”-tankegangen eller “verdensmester nu”-tankegangen, hvor man gerne vil være den slankeste eller stærkeste så hurtigt som muligt er ofte et mismatch med realiteterne i livet, og kan virke decideret demotiverende istedet for det tiltænkte motiverende – fordi det er en urealistisk og uholdbar tilgang.
Rigtige resultater kommer over tid. Og vejen hen til resultatet skal ses som en fast del af en sund, fornuftig og (vigtigst) velfungerende hverdag.
Denne fredag tager jeg fat i hvordan du på årsplan bør se mere realistisk på din træning og dine træningsfremskridt, og samtidig huske hvor du startede.

I dagens video får i:

  • En flot håndtegnet graf, der viser hvordan træning går op og ned, men mest op.
  • Lidt inspiration til hvordan i kan tænke langsigtet
  • Et par gode råd til hvordan man undgår at falde i “målsætnings-overshoot”-hullet.

Tilføjelse til dagens video:

I videoen omtaler jeg hovedsageligt styrkeelementet i “up’n’down”-kurven, men et eller andet sted kunne det ligeså godt være kropsvægt, energiniveau, bevægelighed, motivation – you name it.
Det er en generel problemstilling at vi altid gerne vil have resultater NU. Gør jer selv den tjeneste og sæt en længere periode af til jeres livsstilsændring, træningsfremskridt eller vægttab end de obligatoriske 2-3 måneders bootcamps.

To til tre måneder er en rigtig god start, men hav i mente, at når i kommer ud på den anden side, skal der stadig laves noget – og bootcampen har det formål, at vise jer hvordan i kan gøre det.
Hvis ikke bootcampen har givet jer det, så brug den danske betegnelse istedet: “Støvlelejr”.
Støvlelejr lyder hverken ligeså sejt eller indbyder til resultater i samme omfang som bootcamp, og er derfor hvad klart de fleste bootcamps reelt tilbyder.
Vil du være støvlelejr deltager, eller vil du have varige resultater? Tænk langsigtet!

Fortsat god fredag, god træning, god kaffe og godt liv.
Mvh. Niklas