Opvarmning – Squat/Ben v. 1.0

af | 16. dec 2016

Stærkere, mere bevægelige og varmere ben!

For rigtigt mange mennesker skal træning effektiviseres og optimeres. Årsagen ligger i, at hverdagen, familie og arbejde for langt størstedelen af befolkningen er en væsentligt større procentdal af dagen end træning er. Et simpelt værktøj til at gøre din træning mere effektiv er delvist at gøre din opvarmning kortere og mere effektiv, men ligeså vel indtænke din opvarmning som en del af din træning istedet for en pre-fase før træning.
Hvis du planlægger din opvarmning efter at have multi-effekt på kroppen, kan du i sidste ende spare en hel masse tid på både udstræk og prehab/rehab.
Dvs. at vi med opvarmning gerne vil blive bedre til at ramme yderstillinger, få varmen, blive stærkere, øge kropsbevidsthed og også se lidt nice ud imens. Niceness faktoren i træning er en rigtigt stor del jvf. forskning af forskere.

I dagens video får i:

– En genopfriskning og uddybning af de tre grundbegreber i opvarmning (og træning generelt)

– 3 øvelser, der kan anvendes til opvarmning og baggrunden for valg.

– Praksis eksempler på disse øvelser og opbygning af rækkefølge og udførsel

 

Tilføjelse til dagens video:

Jeg foreslår i kører opvarmningen i ca. 5 minutter med relativt effektive skift. Det er meningen i kommer igennem et par omgange af dem, således at i gemmer kaffedrikningen til enten før eller efter opvarmning. Ikke undervejs som jeg gør i videoen.

Hver øvelse bør køres så i laver en 2-5 gentagelser af hver del-element. De del-elementer i synes er svære, kan med fordel laves lidt ekstra (jvf. tankegangen om at anvende og træne sine “weak-sides” i opvarmningen).
De 5 minutter er tiltænkt, at når vi i næste uge tager fat i en opvarmning for overkroppen, vil der være en helt naturlig logisk tanke (forhåbentligt) der siger jer, at 5 minutters ben og 5 minutters overkrop er 10 minutters opvarmning for helkroppen, og kan derfor nemt anvendes i praksis istedet for 10 minutters løbecrosstrainkapgang på skimaskineløbebåndet.

Fortsat god opvarmning, god træning, god jul og god kaf’
mvh. Niklas

P.S jeg har et par gange modtaget forespørgsler om hvorvidt mine opslag MÅ deles. Og selvfølgelig MÅ de det. Jeg vil gå så langt som at sige, at hvis i har tænkt på om i MÅ, så SKAL i dele det.
Vær blot opmærksom på, at hvis i deler direkte til youtube linket, får i ikke alle mine små skriftlige uddybelser med. Man kan vidst vælge at “dele med oprindeligt opslag”.