Anti-Kontorkrop: hverdagspraksis for underkroppen

af | 11. nov 2016

Stærke baller gør alting bedre.

Denne fredag dykker vi videre ned i hvordan du på hverdagsbasis retter kontorkroppen ud.

Efter en hel del år i træningsbranchen og en masse undervisning af styrketræning på hold og 1:1, har jeg noteret mig hvordan rigtigt mange mennesker har lændesmerter, hofteskavanker og ømme knæ. Når jeg spørger hvad de laver til hverdag, får jeg mange jobtitler, men fælles er: De sidder ned.

“At sidde ned” er i bund og grund at bruge sine baller (med den lækre, latinske, gladiator lignende titel GLUTEUS MAXIMUS) som pude istedet for motor. Ballerne er med til at varetage stort set alle bevægelser i laver i hverdagen, hvor du ikke sidder ned. De er primus motor når du går (eller burde være), de er med til at aflaste din lænd, når du samler noget op fra gulvet, og de er kroppens “samlingspunkt” imellem overkrop og underkrop. Så i bund og grund har dine Charlotte Bircow’er et potentiale for styrke og bevægelse, der kan aflaste rigtigt meget af de “belastende” hverdagsbevægelser. Det kræver bare de er stærke og vågne.

Dagens emne er derfor underkroppen og mere specifikt er det mobilitet og styrke af balle og hofte muskulatur. Jeg har valgt at gå lidt væk fra isoleret set at kigge på den efterhånden standardiserede udstræknings-tankegang, hvor det gælder om at hive og drejer i muskulaturen og istedet har jeg tilføjet ideen om at styrke nye yderpositioner samtidig og efterfølgende.

I dagens video får i:

  • Ligningen om de 3 små grise (igen)
  • en 1-2-3-(og 4) til hvordan du på daglig basis kan rette underkroppen ud fra kontor til træning.
  • forklaringen på hvorfor det også er vigtigt i træningscenteret.
  • Noget om kaffe.

Tilføjelse til dagens video:

HUSK (!) at alle mennesker er individer. De her øvelser kan gøre rigtigt meget godt for rigtigt mange mennesker, men er ikke en garanteret vinder for dig.
Dog er det med dette, som det er med så meget andet: at hvis ikke du gør noget og prøver det, ved du heller ikke om det virker.
Og alle løsningsmodeller skal gerne have mere end 2 dage til at fungere. De rigtigt gode løsninger er ikke quickfixes og diæter. Det er hverdag, det er livsstil, det er kontinuerlighed.

Fortsat god fredag, god hofte og god træning!
– Må jeres kontorkrop blive stærk og jeres kaffe være columbiansk.

Mvh. Niklas