Realistisk Træning – Målsætning (i praksis)

af | 24. feb 2017

Realistisk målsætning i træning

Træning er fedt. Og her kan jeg, ligesom jeg også nævner i vedhæftede video, godt være lidt farvet af min profession, men…

Træning er fedt.
Fordi med træning har du mulighed for at udvikle dig. Igennem træning kan du blive bedre til at bevæge dig, du kan løfte mere, du kan løfte flottere, du kan løbe længere og hurtigere og du kan lære ting, du aldrig havde forestillet dig du kunne tidligere.
Derfor er træning fedt. Derfor er træning også nogen gange i gang med at spænde ben for sig selv. Netop fordi at potentialet i træning er stort, er det let at falde i “jeg vil gerne være god til alting”-fælden.
Jeg har haft fornøjelsen (og forfærdeligheden) af, at være medejer af et CrossFit orienteret træningscenter i næsten 4 år (indtil i sommers).
I den tid har jeg set mennesker udvikle sig som aldrig før – men jeg har også set mennesker blive frustreret gang på gang, fordi vægtløftning, gymnastics, løb, styrkeløft, KB-sport og kombinationen af allesammen – er halvsvært at lære på 2-3x 1 times lektioner om ugen, med 14-15 på holdet og opvarmning inkluderet.
Da jeg havde centeret planlagde vi simpelt – og fjernede mange af de unødvendige kombinationer af træning, for at hjælpe medlemmerne på vej.
Men når I, jer, du, dig planlægger din egen træning – eller får hjælp til det via diverse internetfænomener – er der så taget stilling til hvor meget tid du har til rådighed, og hvad du har brug for I DIN træning inden for den periode – og er det realistisk for dig at opnå (uden at banke hovedet mod en væg)?

I dagens video får i:

på 4 minutter og 30 sekunder,
– En lynhurtig gennemgang af S.M.A.R.T modellen for målsætning.
– En graf og forklaring af grafen, der afbilleder tid/mål ratioen
– En graf, med en lang blå streg, der fortæller om “The CrossFit Approach” (og dets mangler).
– En idé til hvordan i kan opdele jeres træning ift. prioriteter.

Tilføjelse til dagens video:

Selvom der altid vil være en optimal måde, at opdele jeres træning på, så i kommer derhen hvor i gerne vil være – så er det stadig vigtigst, at træningen i udfører giver mening for jer NU. Hvis ikke du synes det er sjovt at træne, eller synes at træningen giver mening for dig, så får du sandsynligvis heller ikke trænet på den lange bane.
Træning skal (helst) være motiverende. Og der kommer den her video til kort. Men der skal forståes, at selvom træning skal være sjovt, motiverende og noget du gider – så kommer du stadig til at ramme en mur, hvis du vil alting samtidig.
Og det er sjældent at det er motiverende, at ramme en mur. Både i overført forstand og også i virkeligheden. Mure er hårde og ubehagelige og lavet af sten.

Fortsat god fredag, god kaffe, god træning og godt liv.
Mvh. Niklas