Ballemuskulatur – Hvorfor du bør træne den.

af | 21. apr 2017


Hvorfor du bør træne din røv.

 

Ballemuskulatur, bagdelsmuskulatur, røven, derriere, the Kardashian, Glutes, bukseudfylder, “The Karkov” , squatbutt, osv, osv, osv.
Kær muskel har mange navne. Og med god grund. Den er en funktions kuffert uden lige, og anvendes i langt højere grad end de fleste går og tror.
Både i træning, i sport, i hverdagsaktivitet og som pude, når i sidder (som er det mest anvendte, og det mest ærgerlige).
Men har du nogensinde tænkt over hvor vigtig ballemuskulaturen reelt er? Både for din træning, men også hvor mange funktioner den egentlig har noget at sige i.
Ligesom vi tidligere har brugt flere afsnit på at afdække en stor del af mekanikken bag squat, dødløft og bænkpres, bruger vi i denne omgang lidt mere energi på hvad i kan gøre for at bruge bagdelen mere og derved få en stærkere og mere effektiv Boomblaster bagpå.

 

I denne video får i:

– Et hurtigt shout-out til instagram og bikinifitness (dem kommer der nok flere af i de næste videoer…)
– En introduktion til hofteleddet og ballemuskulaturens opgaver (Både de åbenlyse og de mere gemte)
– En kort gennemgang af den tredelte muskulaturs overordnede funktion(er)
– Hvordan hofteleddet og ballemuskulatur agerer bindeled i flere aspekter.

 

Tilføjelse til dagens video:

I al den tid jeg har været en del af træningsverdenen har balletræning til en vis grad været overlagt et tabu, især for mænd. På samme måde som, at bentræning i sportsverdenen (hej fodboldspillere) har været anset som udmattende og unødvendigt fordi “man jo træner ben af at dyrke sport” (…nej), fremfor potentielt performance øgende.
At træne sin røv er ikke unødvendigt og fjerner ikke fokus fra de større løft (eller din sport). Omvendt kunne vi vende den til de spejlglade mennesker derude, og spørge hvorfor i træner arme, hvis i “bare” kan træne bænkpres og rows?
Armtræningen skal nok gøre jeres bænkpres og rows bedre, men giver også lidt “for the show”. Det samme gør balle træning for alt, der involverer ben, bare i højere grad end ved armene, fordi ballemuskulaturen i et større omfang tjener flere funktioner og er mere vægtbærende i hverdagen og samtidig en potentielt større muskelgruppe (… jeg håber virkelig jeres baller er større end jeres arme… Johnny Bravo, forfa’en).
Fodboldspillere i skal træne ben. Squattere, Dødløftere, CrossFittere, Vægtløftere, Fitness’ere, i bør træne røv.

Fortsat god røv og god kaffe,
Mvh. Niklas Meier