Rygtræning – Glade Skuldre (med rows)!

af | 3. feb 2017

Få glade skuldre med bedre rygtræning!

I træning er det altid de store øvelser, der fylder samtalerne. Klassikeren “Hva’ bænker du?” har fyldt de sidste to ugers videoer, men i andre kredse fylder “Hva’ squatter du?”, “hva’ dødløfter du?” og “hva’ curler du?” også rigtigt meget.
Det er til gengæld utroligt sjældent jeg har hørt spørgsmålet “hva’ bent over rower du?”. En af årsagerne kan selvfølgelig være, at formuleringen lyder lidt sjov, men en anden årsag er umiddelbart at rows er den vigtige(re), men desværre lidt oversete lillebror i træningssamtaler.
Jeg forestiller mig lidt, at rows i styrkeøjemed svarer til programmørerne hos Microsoft, hvor Bill Gates er deres eksempel på Bænkpres. En stærk ryg får alting til at køre, så du kan være nice og tjene penge.
Og rows er bunden, grunden og 1-0-1’en i at få sig en stærk ryg i rygtræningen.

I dagens video får i:

På 2 minutter og 38 sekunder,

  • en hurtig reminder om 3:2 fordelingen i programmering
  • en introduktion til skulderbladsbevægelighed
  • baggrunden for hvorfor rows (rygtræning) er vigtigt for Bill Gates (jeg nævner ham ikke med ord, men i forstår).

Tilføjelse til dagens video:

Især bevidstheden omkring bevægeligheden (det lyder flot) kan være svær at varetage for rigtigt mange mennesker. I videoen bruger jeg ordene “leg med det”, hvor virkeligheden hedder “Lær det.”.
Nakken har fået tilsagnet “TRAPS ARE THE NEW ABS” i styrkekredse, hvilket jeg langt hen ad vejen er utroligt glad for, fordi det fjerner fokus fra den lidt fjollede eftertragtede (og ligegyldige) sixpack.
I den sammenhæng vil jeg dog minde alle TRAP-trænere om, at Trapezius musklen er inddelt i både 1, 2 og 3 (og 4…). Og nakke-træk-vinklen er kun Trap 1. Det svarer lidt til kun at ville træne inderlår i sin bentræning – og kun gøre det i de der fjollede, siddende fiskemunde maskiner i fitness centeret, fordi man ikke kan finde ud af at squatte.

Fortsat god træning, god glædsomhed til på fredag, god kaffe og stærk ryg på ryggen.
Mvh. Niklas