Dødløft med opspænd i hele kroppen
For at dødløft effektivt kan være det løft, der træner mest muligt muskel på kroppen, er det en fordel, at vide hvordan du anvender de forskellige muskelgrupper i løftet.
Dagens video tager fat i opspændet til dødløft med en hurtig gennemgang af hvordan du anvender henholdsvis overkrop og underkrop effektivt i løftet.
Jeg vil koble en bemærkning på denne video med det samme. Formålet med mine videoer er ikke, at i efter 2-4 minutter skal vide alt om et løft, men derimod, at i ud fra videoen får værktøjer, viden og muligheder i kan anvende i jeres egen træning. Det skal være simpelt for jer at forstå og gå til, i jeres egen træning.
Det lykkedes mig at holde dagens video under 3 minutter – endda med et relativt kompleks og muligt dybdegående emne. Forhåbentligt betyder dette, at flere af jer får den set (med en kop kaf’ i hånden) – og at flere af jer, får én eller to ting med jer, i måske kan bruge til jeres løft.
Og så kan i altid bruge timevis på at se resten af videoerne igen og igen. Fordi viden er fedt og viden gør stærk.
I dagens video får i:
– En hurtig opsummering af mavens position og betydning for dødløftet.
– Et fif til opspænd af ryg.
– En tilgang til hvordan i kan stille jer til rette, så i er bedst muligt spændt op til et dødløft.
Tilføjelse til dagens video:
Jeg har skrevet det i en firkant på tavlen – og endda øverst. Og alligevel lykkedes det mig ikke at nævne det i videoen. Men opgaverne er fint fordelt i dødløft.
Overkroppen har den simple funktion at skulle holde vægten, og sørge for, at den ikke laver unødvendige bevægelser, der kan kompromittere løftet.
Benenes funktion er at flytte vægten fra A til B (se video om A–>B her) gennem tryk, hiv, kærlighed og arbejde.
Fortsat god træning, godt opspænd, god Fredag og god kaf’.
mvh. Niklas