Opvarmning – Overkrop

af | 23. dec 2016

Gør dine “svagheder” til styrker med din opvarmning.

Jeg har i de sidste par videoer nævnt tilgangen “pragmatisk, prioriteret og effektiv” en hel del gange. Det har jeg gjort af den simple årsag, at tankegangen virker og kan anvendes til ikke bare opvarmning, men også generelle træningspas, programsammensætning og til en vis grad i livsfilosofi.

Pragmatisk:

Vælg så store bevægelser som muligt, der går over flere led og bevægelsesretninger. Tag udgangspunkt i at flere muskelgrupper igennem bevægelsen er positivt og gå efter at ramme disse muskelgrupper i så mange yderpositioner som muligt.

Prioriteret:

Vælg øvelser ud fra dagens hovedøvelse eller ud fra hvilken øvelse du gerne vil være bedre til. Vil du eksempelvis være bedre til pull ups, er det en fordel, at vælge øvelser i din opvarmning, der gør dine pull up bevægelser bedre (se evt. video her og her)

Effektiv:

Selvom din efterfølgende træning og opvarmningen kan have en prioriteret øvelse, så er hovedprioriteten stadig at få trænet. Derfor bør din opvarmning ikke fylde halvdelen af din træningstid. Hver øvelse bør kunne udføres flydende og med effektive skift videre til næste. Det giver derfor ikke mening, at bruge udstyr, der skal tænd/slukkes, transporteres langt eller bygges (som visse mobilitetsøvelser nogen gange skal).

Denne fredags video dykker ned i en specifik opvarmning til overkroppens muskulatur og bevægelighed, med ekstra fokus på “svagheder” i den prioriterede del.
Svagheder er for rigtigt mange mennesker, de træner, ikke ensbetydende med nedsat styrke eller manglende kunnen – men derimod en manglende bevægelighed, bevidsthed -og/eller “svaghed” ift. at være “offer” for dagligdagens kontorkrop (se videoer her og her for mere info om kontorkroppen og kampen mod denne).

I dagens video får i:

på 3 minutter og 31 sekunder,

  • En uddybning af hvorfor og hvordan det prioriterede fylder ekstra ift. overkroppen
  • 3 øvelser, der kan anvendes til opvarmning og forbedring af overkroppens bevægelighed
  • Uddybning og forklaring af alle øvelser
  • En forklaring på hvordan det sammensættes med sidste uges video

 

Tilføjelse til dagens video:

Der gælder samme regler som ved sidste opvarmningsvideo. Lav hver øvelse med 3-5 gentagelser og så videre til næste og gentag dette i 5 minutter.
Husk at alle øvelser kan skaleres til dit niveau. Det er bare et spørgsmål om, at du giver dig selv lov til det.
Har du svært ved bro-versionen? Så flyt armene længere ud til siden og start evt. med at lave den siddende istedet for med hoften oppe.
Har du svært ved snow angel-versionen? Så start med at lave pull up til W-delen eller den anden halvdel af bevægelsen.
Har du svært ved Push up-versionen? Så start med at lave den på knæene og drop pyramiden.
Bevægelse er ikke sværere end at du finder dit niveau og arbejder på at gøre det bedre.
Det er ligesom Fakta siger… Det ta’r kun 5 minutter.

Og kan i nu allesammen have en rigtigt lækker jul med masser af sovs og morgenkaf’.

Mvh. Niklas